javaslatok.jpg Az oldalon eddig megjelent javaslatokat összegyűjtöttük. Ne fukarkodjatok az ötletekkel és folyamatosan küldjétek.

  1. Az óvodában 18:00-ig legyen ügyelet. Mivel  Velencén jóformán nincs munkalehetőség, így a hosszabb ügyelet a Székesfehérvárra és a Budapestre ingázó szülőknek nagy segítséget nyújtana. A nagyvárosokban teljesen normális a 18:00-ig tartó ügyelet.
  2. Nyelvoktatás. Az óvodában legyen lehetőség a délutáni foglalkozások között a nyelv tanulásra. Bármilyen nagy világnyelv anyanyelvű oktatója játsszon a gyerekekkel. A későbbi nyelvtanulásra jó hatással lesz.
  3. Vegyék bele az óvoda SZMSZ-be az SNI-s gyerekek fejlesztését. Azért, hogy ne kelljen Velencéről napi 35km utazni az itt élő gyerekeknek.
  4. Ha az óvodai csoportba járó gyerekek szülei ballonos vízautomatát akarnak a saját pénzükön a termükbe elhelyezni, akkor ne legyen akadálya. A víz fontos a szervezet számára, ha ezzel a gyerekeknek csábítóbb lehetőséget nyújtunk, akkor talán több vizet isznak.
  5. Reggel iszonyat, ami a Meseliget óvoda előtt van. Nincs megoldva a parkolás, nincs zebra, nincs kerékpár-tároló, nincs babakocsi-tároló. Az Önkormányzattal karöltve sürgős megoldásért kiállt.
  6. Vallási ünnepek: jó lenne, ha más vallások ünnepeit is megismerhetnék a gyerekek. Ezzel a más emberek iránti  tolerancia és az empátia fejlődne.
  7. Az óvodában minden gyereknek legyen egy kis füzete, melybe az óvónők a nap során történt rendkívüli eseményeket leírják. Ez azért fontos, mert a délutáni ügyeletben gyakran a szülő nem találkozik a gyerek óvónőivel, viszont érdekli mi történt a gyerekével az oviban.
  8. Más fórumon javasolták. Mivel Velencén nincs bölcsőde, ezért az óvoda indítson mini csoportot (2 éves kortól). Az óvoda bővíthető, mivel egy szolgálati lakás van az óvoda épületében. (http://www.velenceiek.hu/content/ha-nem-épít-város-bölcsődét-akkor-bővítsük-az-óvodát)

    Amennyiben a fenti javaslatok valamelyikének anyagi vonzata lenne, azt az óvodavezetés az önkormányzattal egyeztesse és/vagy az év közben lévő pályázatok mindegyikén induljon. A felmerülő költségek finanszírozásában az  önkormányzat bizonyára gálánsan helytáll, mivel mindig jó viszonyt ápolt az óvodával. Az sem titok, hogy az óvodánk vezetőjének férje Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének tagja és egyben a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság elnöke. Reméljük, a javaslatok meghallgatásra találnak és cselekvésre ösztönöznek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://velenceiovisok.blog.hu/api/trackback/id/tr215589818
süti beállítások módosítása