Velencei Ovisok 2013.09.25. 01:19

Mindenféle

Sziasztok! Látom, barátkozgattok az oldallal. Egyenlőre kevesen vagyunk akik ide írnak, de lesz ez jobb is. Aki nem ír ide az legalább emailben velenceiovisokk@gmail.com küldjön anyagokat (pl. heti menü, faliújság fotók, óvodai tájékoztató szövegek, stb. - fénykép a telefonnal, aztán jöhet.)

Mindenki mindennel elégedett? Semmi észrevétel, jobbító szándék? Nagyobb aktivitást, elvégre mindenkinek a saját gyermeke érdeke. Programok, oktatás, sport stb.? Akkor lesz valami, ha közösen fejlesztjük az oldalt, így informálódhatunk. A www.velenceiek.hu felkarolt minket, így ott állandó reklámunk van. Köszönjük :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://velenceiovisok.blog.hu/api/trackback/id/tr105532405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyfürtöcske 2013.10.30. 22:13:59

Kis segítség nektek és az óvónőknek. Miért fontos csillapítani a lázat? Azért. Otthon és az oviban nem árt ha van lázcsillapító.

Ti tudjátok mit kell tenni, ha egy kisgyermek lázas görcsrohamot kap?

Én és a férjem most már igen. De múlt héten csak azt észleltük, hogy a lányunk életveszélyes állapotban van, eszméletlenül szenved a rángó görcsöktől. Hettit szirénázó mentőautó repítette a kórházba, miután azt hittem, hogy már nem él…

Nincs is arra szó, mit éreztünk a férjemmel, amikor mindez megtörtént velünk. A lányunkkal. Derült égből szinte villámcsapásként ért bennünket a szülők egyik legrémisztőbb gyerekbetegsége, a lázgörcs. Sosem gondoltam volna, hogy egy átjátszott, derűs nap a Markó utcai mentőállomáson végződik. Hatalmas volt az ijedség, de most már, hogy szerencsére épségben túlvagyunk mindenen, higgadtan, átgondoltan, a tanulságokat leszűrve tudok beszélni az egészről.

Kisded kori lázgörcs. Még a neve is rémes. Ezer és ezer gyermekbetegség létezik, mégis nekünk most ez a legrémisztőbb. Nem vagyok orvos, nem jegyezhetek meg minden orvosi lexikont, de most már pontosan tudom, mit kell tenni, ha lázgörcsöt kap a gyerekünk. Minden jel arra mutat, hogy a kezeink között hal meg, s ilyenkor ember legyen a talpán, aki cselekedni képes. A kisgyerekesek többsége keveset tud a lázgörcsről addig, amíg nem szembesül vele. Néhány napja én és a férjem átéltük a borzalmat, amiről szinte semmit nem tudtunk.

Itt olvashatjátok az egész cikket: lehorell.cafeblog.hu/2013/10/29/azt-hittem-meghal-a-lanyunk/

KaT 2014.05.15. 17:20:04

Gyermekrajzpályázat
OVISOK, ISKOLÁSOK RAJZOLJATOK, FESSETEK!
Ilyen lesz az én otthonom!
Rajzold le, milyen családi házat fogsz építetni, ha felnőtt leszel!
Május 31-ig küldhetitek az alkotásokat!
Az épület legyen környezetbarát, nagyon gyorsan felépíthető és több energiát termeljen, mint amennyit a benne élők felhasználnak! Engedd szabadon fantáziádat és légy kreatív! A lap, amire a műved készíted, A4-es méretű rajzlap legyen, felhasználhatsz bármilyen technikát.
A Wolf Haus logóját feltétlen rajzold rá a művedre, e nélkül nem tudjuk díjazni a munkádat. Érdemes többször ellátogatnod ide, a www.wolfhaus.hu oldalra. A pályázatok beküldésének határideje: 2014. május 31. A pályamunkákat postai úton küldd el részünkre, a borítékra írd rá „Wolf Haus gyermekrajzpályázat”. A rajzod hátuljára írd rá a korodat, nevedet, címedet és azt a telefonszámot, amin Te vagy szüleid elérhetőek. Csak 1 munkádat küldd be azt, amire a legbüszkébb vagy!
Postacím: Wolf System Kft. 7522 Kaposújlak Gyártótelep
Az alábbi kategóriákban folyik a versengés:
Óvodások:
1. helyezett LEGO Családi ház építőkocka készlet (31012)
2. helyezett LEGO Faház építőkocka készlet (5766)
3. helyezett LEGO Lombház építőkocka készlet (31010)
4. helyezett 3db Wolf Haus fa építőkocka készlet
5. helyezett 2db Wolf Haus fa építőkocka készlet
6. helyezett 1db Wolf Haus fa építőkocka készlet
Általános iskola 1-4. osztályosok:
1. helyezett 3db LEGO PC számítógépes játékszoftver LEGO Batman 2, The Hobbit, The Movie
2. helyezett 2db LEGO PC számítógépes játékszoftver LEGO Batman 2, The Movie
3. helyezett 1db LEGO PC számítógépes játékszoftver LEGO The Movie
4. helyezett 3db Wolf Haus fa építőkocka készlet
5. helyezett 2db Wolf Haus fa építőkocka készlet
6. helyezett 1db Wolf Haus fa építőkocka készlet
Általános iskola 5-8. osztályosok:
1. helyezett 3db LEGO PC számítógépes játékszoftver LEGO Batman 2, The Hobbit, The Movie
2. helyezett 2db LEGO PC számítógépes játékszoftver LEGO Batman 2, The Movie
3. helyezett 1db LEGO PC számítógépes játékszoftver LEGO The Movie
4. helyezett 1db Wolf Haus fa építőkocka készlet, valamint 1db micro SD kártya 16GB
5. helyezett 1db Wolf Haus fa építőkocka készlet valamint 1db micro SD kártya 8GB
6. helyezett 1db Wolf Haus fa építőkocka készlet valamint 1db micro SD kártya 8GB
Eredményhirdetés 2014. június 4-én. A nyerteseket telefonon értesítjük. A legjobb munkákból online kiállítás nyílik a www.wolfhaus.hu oldalon. Akik szeretnék visszakapni alkotásaikat, azok 2014. szeptember 1. után ezt személyesen megtehetik.

tamas.velence 2014.05.28. 10:00:57

Tudja valaki miért kell a gyerekeket 05.30-án fél kettőkor elhozni? Miért nincs ügyelet? Kicsit kezd a hócipőm tele lenni, hogy lassan minden héten van valami ami, miatt a gyerek elhelyezését meg kell oldani! Mi ez? nem egy óvoda?

vali84 2014.05.29. 07:31:34

Vásári bohócot csinálnak a gyerekekből. Szerepeltetik őket a velencei pláza megnyitóján. Az óvónők meg vannak feszülve, mert Oláhné és barátnője a nagydarab kiadták az utasítást, hogy oda kell csődíteni az ovi apraját, mert akkor a szülők is ott lesznek, tehát lesz tömeg a megnyitót.
Felháborító, hogy ehhez a gyerekeket használják fel úgy, hogy még a szülőket sem kérdezik meg. Annyira fontos a műsor próbája, hogy az egyik ovónő nem engedett ki egy kis lurkót a wc-re akinek nagyon fájt a pocakja. Nem csoda, hogy bekakilás lett belőle., hogy mer ilyet megtenni egy pedagógus? Nem oda való, ki kell dobni az oviból.Ugyanez az 'óvónő' leheazugozta az egyik gyereket a szülő előtt, mert a gyerek azt állította, hogy az ovónéni lebénázta őt a többiek előtt. A szülő persze szembesítette a többiekkel és az derült ki, hogy az ovónéni hazudott. Nem tudom melyik ez az ovónő, de kiderítem. Ne maradjon ilyen az oviban.

Borsóhéj 2014.05.29. 12:21:30

Kedves vali84!

A szereplés sehol sem kötelező. Az óvónők megkérdeztek, minket szülőket, hogy szerepelhet-e a gyermek és papírt is kellett aláírni emiatt. Senki fejéhez nem szögeztek pisztolyt, hogy járuljon hozzá. Ha nem akarod, hogy szerepeljen a gyermeked, akkor nem fog.

Ez a hasfájós-nem wc-re kiengedős dolog érdekelne. Melyik csoportban történt?

vali84 2014.05.30. 07:40:11

Igazad van. Nem kötelező a szereplés, és még valami papír is volt, de szerinted az a papír korlátlan engedély az óvodának arra,hogy bárhol, bármiben szerepeljenek?
Legközelebb fehérneműbemutatót is tarthatnak?
A hangsúly nem is a szereplésen van, hanem azon, hogy hol, milyen gyakran, milyen áron gyakorolnak a fellépésre, és persze a kellő időben történt előzetes szülőknek szóló tájékoztatáson.
A pláza megnyitón Oláhné politikai megrendelésére használják fel a gyerekeket egy kis tömeg gerjesztésére.
Ebből is látszik, hogy az óvodavezetőnek elsősorban a polgármester , vagyis az ő gazdájának a kiszolgálása fontosabb, mint a gyerekek és a szülők érdekeinek a képviselete.
Ha a gyerek nem haknizik, nem gyakorol, akkor addig mit csinál az oviban? A két pedagógus kétfelé figyel? Inkább arra figyelne Serhókné, hogy annak ellenére még nem intézkedett egy egyszerűen, gyorsan és olcsón megoldható veszélyforrás megszüntetéséről, hogy arra Groszmutter egy másik bejegyzésben felhívta a figyelmét.
Vagy több dologra már nincs kapacitása?

sixtybi 2014.05.30. 11:24:10

Miért kell mindig piszkálódni?
Nemhogy mindenki örülne végre, hogy elkészül a tópart. Ennek meg örülünk és megyünk ünnepelni Gyuri báékkal. Meg Smash-sel.
Mi már nagyon vártuk. Sajnos a gyerkőc még nem szerepel, mert kicsi. Mi majd fogunk örülni neki ha fellép, és az oviban meg mindenféle jó fellépő műsorokat tanítanak neki, azzal is csak fejlődik.
Az tényleg gáz, hogy ilyenkor nincs semmiféle ügyelet az oviban, azt azért megoldhatnák, nem mindenkinek van rugalmas munkaideje, meg segítsége.

tamas.velence 2014.05.30. 11:49:25

Ha igaz a stressz dolog, akkor valszeg nem fogsz örülni, ha minden héten fellépés van. Gyermekem 1,5 hónap alatt 6x lép fel. Ez kissé soknak tűnik és óvónőtől is függ a dolog. remélem nektek szerencsétek van ebből a szempontból.

Gonoszka2 2014.06.10. 00:30:04

Amennyire én tudom, a gyerek és szülő is dönthet a szereplésről, az én gyerekem például mindig jelentkezik, élvezi a tanulást, táncot, fellépést. Én meg ha szeretné engedem, ettől nem lesz kevesebb, és mivel nem kapnak pénzt, ez nem HAKNIZÁS, ha már itt vádaskodunk, tudják már a kifejezést jelentését az azt használók - utalok itt a haknizós bejegyzésre -. Ezt a gyerekek örömmel végzik, szívesen tanulják, gyakoroljáők. Az én gyermekem naponta adta elő itthon a koreográfiát, ahol épp tartottak benne. És egy családtagnak sem az jutott eszébe hogy hakniztatják, túlterhelik, stresszelik, éjszakai pisilés felé terrorizálnák a gyereket.

ISmét csak túlzás, ami ennek kapcsán zajlik.

Kedves Tamás, akkor ne engedd fellépni a gyermeked, vagy szabj határt ha úgy érzed, hogy sok. Senki nem fog elítélni miatta. Senki nem akarja leterhelni a gyermekedet. Sztem ezt nyugodtan elhiheted.
süti beállítások módosítása