gyere2.jpg

Örömmel tudatjuk, hogy a velencei szülőkön kívül rendszeres látogatónk a Meseliget Óvoda összes dolgozója és vezetője, aki az óvoda honlapján megszólított bennünket. Írása és kommunikációja meglehetősen faramuci, de azért jelenleg mégiscsak ő az óvodavezető.

Az írását itt találjátok: http://www.meseligetovi.hu/docs/doc_48_5255_1384974756.pdf

A fenti írást elolvastuk és a következő közmondás jutott eszünkbe:
Mindenki saját magából indul ki.

A velenceiovisok.blog.hu oldalát valóban egyesek szándékosan megpróbálták lejáratni, az illető írásai:„erőszakosan sértő és rossz szándékú ” volt mindenkire nézve, akik az oldalt olvasta. Ezt a szépreményű bloggert az oldal közössége rövid úton kivetette magából, majd másik néven időzött az oldalon, de nem sokáig. Nem lenne elegáns felfedni kilétét. Nagyon sokan meglepődnének az illetőn. Számunkra nagy csalódás volt, hogy milyen primitív módon nyilvánul meg, ha „a titokzatosságba burkolózó (több "Nick" fantázia névvel kommentező, személyét nem vállaló egyén)”

Fölfoghatnánk az álszenteskedést úgy, mint jámborság látszatát keltő színlelést.

Az idézeteket mi is szeretjük, de csak mértékkel. Valljuk, hogy aki sokat idézget, az saját gondolatok híján van.
Teréz anya bölcs gondolatainak megosztását köszönjük. Mindenki fejlődésére váljék!

Nyilvánvalóan kifizetődő álszentnek lenni, de mit érünk el vele? Egyszer el kell számolni önmagunkkal.

A velenceiovisok.blog.hu életrehívói az oldalt jobbító szándékkal létesítették. Célunk, hogy gyermekeink jobb körülmények között éljenek. Megkapják mindazt a támogatást, ami elvárható. Az óvodai környezet megfeleljen a 21.századi színvonalaknak. Valamint a helyi és környékbeli játék, sport, programok, események, stb. lehetőségeiről tájékoztathassuk egymást.

Szülői értekezlet fél évente egyszer van, viszont a problémák nem várnak fél évet. Ez egy virtuális szülői értekezlet, ahol mindenki elmondhatja ötletét, véleményét. Itt bátran megnyilatkozhat mindenki a csendes, a visszahúzódó, a harsány, és az önérzetes szülő. Mindenkit szívesen látunk.

Ezeket a megnyilvánulásokat az óvoda vezetője tévesen támadásnak érzékeli. A tehetetlenség, a meg nem oldott feladatok frusztrációként és negatív érzelemként jelentkeznek. Itt van például a nyelvtanítás: évek óta nem sikerül megoldania. Miért? Erre nincs válaszunk.

Elhatárolódik? Kitől? Az oldalon megforduló gyerekek szüleitől? Meglehetősen extrém problémamegoldás. Így megy ez régen. Hogyan működik az ovi rendszere? A fenti linken olvashattuk az óvodavezető munkamódszerét: a kérdések megválaszolásra kerültek és az intézkedések megtörténtek. Nekünk szülőknek ez kevés, mivel a látható eredmény NULLA.

Annak ellenére, hogy az óvodavezető az oldalunkkal és az oldalon felvetett ötletekkel szemben negatív attitűddel bír, valójában viszont mégis pozitív dolgokat teremtett. Apró változások történtek. pl. az ovi honlapján megtalálható az étlap, a naptárba nagyjából beírták az eseményeket, lehet inni evés közben és az óvónők jobban figyelnek a vízivásra, új embereket vesznek fel -előny az angol nyelvtudás- és még sorolhatnám.

Ui: Nagyon örülünk annak, hogy a velencei ovik összes dolgozója olvassa a velenceiovisok.blog.hu oldalát, mivel így közvetlenül értesülhetnek a szülők problémáiról. Nem gondolnánk, hogy olyanok tanítják nevelik gyermekeinket, akik bort isznak és vizet prédikálnak. Tehát mind a 28 aláírónak külön köszönjük a figyelmét.

A bejegyzés trackback címe:

https://velenceiovisok.blog.hu/api/trackback/id/tr1005689121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamas.velence 2013.12.13. 09:43:16

A dokumentumot eltávolították! Sajnos nem tudtam elolvasni. Érdekes....

Velencei Ovisok · http://velenceiovisok.blog.hu 2013.12.13. 11:17:01

@tamas.velence: Elnézést, hibáztunk. A dokumentum linkje nem volt tökéletes. Még fent van az oldalon. Elolvasható.

tamas.velence 2013.12.13. 11:55:47

Köszi. Megolvasva. Nem kommentálom.

aranyfürtöcske 2013.12.13. 13:51:30

Húú, elolvastam a belinkelt írást. Minden szempontból meglepett.
A múltkorában javasoltam Tóásó teljes kitiltását. Ezek szerint nem sikerült. Fel-fel bukkan.

Idézetek aláírva:
"-Főnök! Mi mind ugyanazt gondoljuk, mint te.
-Hogyan kell gondoljuk?
-Ahogy mondtam. Így.
-Ja, hogy ezt írjuk alá.
-Egen.
-Most?
-Azonnal, amíg tehetitek."
/Keresztanya/

velence 2014.01.16. 09:49:07

Sziasztok!

Először is szeretnék bemutatkozni a rendes nevemen - mivel felhasználó nevemet nem én válaszottam- automatikusan generálta a gép.... valamit biztos elüthettem... - Cserményi Lilia vagyok a kisfiam az újtelepi rész Csiga csoportjába jár, és ősszel kislányom is kezdeni fogja itt az ovit.
Szeretném itt is megköszönni azoknak a szülőknek, akik a hosszabb nyitvatartást választották, ezzel is komoly segítséget nyújtva szülőtársaiknak!

velence 2014.01.16. 15:34:43

Sziasztok!

Megint én lennék. Végigolvasva az oldal szinte minden topikját, lenne néhány észrevételem! Kérnélek titeket "szerkesztőket", hogy a "TÚSZ" kifejezésen valamit változtassatok, lehet másképp akartátok magatokat kifejezni, de ez nem éppen szerencsés szóhasználat, hiszen Én és szerintem többed magam sem érzem, hogy gyerekem(ink) ezt a státuszt töltenék be az oviban! Az eddigi és a mostani csoportunkban lévő óvónénieinket kisfiam nagyon szereti, Márti nénit egyenesen imádja- otthon sokszor készít Neki ajándékot-hogy majd beviszi !! így tényleg zavaró ez a szóhasználat, kérlek ezen változtassatok! A kommunikáció akadozása , rajtunk SZülőkön is múlik! Rendkívüli szülői értekezletet bármikor össze lehet hívni és mivel látszik, hogy sok a kérdés, és ez a fórum arra nem alkalmas hogy az ovi részéről is érdemi választ kapjunk, ezért én ezt a megközelítést szorgalmaznám! Bizony össze kell írni - pontokba szedni- hogy miről kellene beszélni, de ezt nyíltan kéne tenni, esélyt adva annak, hogy a másik fél felkészülten jöhessen el erre a szülőire. Sokkal több érdemi dolgot lehetne elérni, ha nem csak egymás között próbálnánk diskurálni! Röviden összefoglalva: 1. kérnélek Titeket, hogy a topikok szóhasználatát nézzétek át és javítsátok ott ahol ezt TI is szükségesnek érzitek 2. A javaslatok az Óvodának szóló cikket kiegészítve, akkor terjesszétek(ük)az óvodavezető elé! majd, hogy legyen ideje ezen kérdésekre felkészülni -pár hét - után 3. Rendkívüli szülői értekezletet kérni
Így lenne korrekt részemről ez a kezdeményezés! Kérlek fontoljátok meg ezeket a dolgokat, mert ha tényleg el akarunk-akartok érni bármit, ahhoz a net nem elég!
Üdv. Cserményi Lili

Velencei Ovisok · http://velenceiovisok.blog.hu 2014.01.20. 10:10:15

@velence: Köszi az észrevételt, majd figyelünk a szóhasználatra :-) Úgy gondoljuk, hogy sokan inkább nem szólnak, még itt az anonim fórumon sem mernek előállni semmivel.
Ennek több oka lehet:
1. úgy jó, ahogy van, elégedett mindennel
2. nem jó, de nem mer szólni, mert mi lesz a következménye, a kéréseket eddig sem oldották meg
3. kevés igénye van, nem is tudja milyen pluszt kaphatna még a gyermeke
4. nem ér rá vagy nem érdekli: mert ő is felnőtt valahogy

Szerintünk a nyilvánosság mindig nagyobb súllyal nehezedik a döntéshozókra. Bizonyíték rá az eddig elért eredmények.
Várjuk a javaslataidat. Ha gondolod, nyitunk egy topikot "javaslatok szülőire" címmel.

Mi szeretnénk esélyt adni az óvodavezetésnek, hogy felkészüljön.

pl. nem tudjuk, hogy az óvodavezető számára hány év felkészülés kell a nyelvoktatás beindítására. Legalább három éve a képviselő testületnek írt beszámolóiban rendszeresen szerepelteti, hogy lesz.
Mindössze egy anyanyelvi oktatót kellene találni, aki délután néhány órát együtt játszik a gyerekekkel. Lehet ez a nyelv: angol, német, olasz, francia stb.
süti beállítások módosítása